FASHION TIPS

4 RAHSIA HEBAT UNTUK SI PETITE!

4 RAHSIA HEBAT UNTUK SI PETITE!

JariTrend 21/02/2018 0
Untuk anda yang memiliki tubuh badan yang genit dan kecil, tips ini amat berguna bagi anda untuk memilih pakaian yang sesuai. Pasti Sis akan nampak lebih WOW dan meletup tau!   #Tips1 Memilih pakaian yang bercorak Sis yang bertubuh kecil perlu memilih pakaian yang bercorak bunga mahupun abstrak s...
Read More
RAHSIA TAMPIL MENAWAN DENGAN PENJIMATAN KINI TERBONGKAR!

RAHSIA TAMPIL MENAWAN DENGAN PENJIMATAN KINI TERBONGKAR!

JariTrend 14/02/2018 0
Bergaya tidak salah tetapi janganlah melampaui kemampuan dalam perbelanjaan. Berbelanjalah dengan bijak dimana itulah kunci pengguna yang bijak seperti mendapatkan penjualan harga hebat dengan kombo pakej dari SofeaRose.   Kombo pakaian ke pejabat   Sekali sekala tampil bergaya ke pejabat apa sal...
Read More
TIPS GAYA TUDUNG BAWAL YANG KLASIK TETAPI WOW!

TIPS GAYA TUDUNG BAWAL YANG KLASIK TETAPI WOW!

JariTrend 07/02/2018 0
Tudung bawal yang klasik amat ayu bila digayakan. Pendek kata potongan bawal tidak pernah lekang dari permintaan pasaran, pasti ada sahaja rekaan menarik yang dikeluarkan seperti Diona Wavy Square scarf koleksi terbaru dari SofeaRose ni. Cair betul dengan warna-warnanya!   Warna amat memainkan per...
Read More
Kenali gaya mewah yang memikat!

Kenali gaya mewah yang memikat!

JariTrend 30/01/2018 0
Acap kali bila ungkapan mewah dihujahkan, pasti ramai akan menganggap objek yang ditujukan itu adalah mahal dan hanya mampu dimiliki oleh golongan elite sahaja. Namun, tahukah anda kemewahan itu mampu dimiliki dengan pemilihan warna dan corak sahaja? Ikuti tricks dibawah!    Warna Hijab Tona warn...
Read More
Tiada seterika dan baju berkedut? Bukan masalah lagi!

Tiada seterika dan baju berkedut? Bukan masalah lagi!

JariTrend 24/01/2018 0
Perempuan dan sifat cerewet memang tidak dapat dipisahkan, terutama sekali perihal kedutan baju dan juga tudung. Kalau berkedut di baju, tak nampak Wow la dalam #ootd kan? Tapi, pernah bayangkan tak kalau saterika rosak atau bekalan elektrik terputus, macam mana nak gosok pakaian yang berkedut tu. U...
Read More
Takut jadi mangsa fesyen berhijab? Kenalilah bentuk wajah anda dahulu!

Takut jadi mangsa fesyen berhijab? Kenalilah bentuk wajah anda dahulu!

JariTrend 17/01/2018 0
Elakkan diri anda dari menjadi mangsa fesyen terutama sekali dari segi pemakaian hijab kerana itu adalah mahkota bagi setiap muslimah. Aspek pertama yang diutamakan adalah bentuk muka terlebih dahulu sama ada sesuai atau tidak dengan gaya pilihan anda. Ikuti langkah mudah dibawah!   #Jenis1 Waja...
Read More
Tampil segar dengan klasik renda

Tampil segar dengan klasik renda

JariTrend 09/01/2018 0
‘Tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas’, itulah perumpamaan yang tepat bagi semua peminat kain renda mahupun dikenali sebagai lace material. Sentuhan corak yang klasik tidak pernah sesekali gagal untuk memikat hati pengikut fesyen moden yang sering kali meggunakan renda dalam rekaan pakaian untu...
Read More
Cara ringkas untuk tampil mewah dan eksklusif

Cara ringkas untuk tampil mewah dan eksklusif

JariTrend 03/01/2018 0
Tidak semua kemewahan dimiliki dengan perbelanjaan yang tinggi dan diluar kemampuan terutamanya perihal penampilan diri sebagai seorang wanita. Pokok pangkalnya, Sis perlu bijak dalam berbelanja untuk sentiasa nampak elegan dan trendy. Ini adalah trick-nya!    #1 Padanan pakaian Percaya akan kons...
Read More
Kehebatan warna pastel yang mengagumkan!

Kehebatan warna pastel yang mengagumkan!

JariTrend 27/12/2017 0
Apa itu pastel? Pastel atau rona lembut kian digemari oleh kalangan pengikut fesyen zaman kini. Warna-warna lembut seperti Peach Puff, Beaver, Rosy Brown & Tuscany yang dihasilkan untuk rekaan terbaru SofeaRose iaitu Clara Matte Satin Silk amat sempurna dan mampu mencairkan mata yang melihat akan k...
Read More
4 jenis kardigen yang anda wajib ada!

4 jenis kardigen yang anda wajib ada!

JariTrend 20/12/2017 0
Kardigen merupakan ‘outwear’ yang sangat digemari ramai dimana ia didatangkan dengan pelbagai konsep dan rekaan mengikut masa ke masa. Sis haruslah bijak menyuai padan penggayaan kardigen ini mengikut majlis yang sis kunjungi sama ada formal, semi-formal mahu pun santai. Namun begitu, terdapat 4 jen...
Read More
Ringkas & Menawan: Rahsia penampilan eksklusif harian

Ringkas & Menawan: Rahsia penampilan eksklusif harian

JariTrend 13/12/2017 0
Jadual harian yang sibuk bukan lagi menjadi halangan bagi setiap individu untuk tampil jelita dan menawan. Bagi wanita yang bekerjaya, koleksi rekaan RTW – Ready To Wear dari SofeaRose amat sesuai dengan gaya hidup yang padat dan memerlukan sesuatu yang ringkas tetapi trendy!    Rekaan eksklusif...
Read More
5 tips fesyen ketika bercuti buat muslimah, PENTING!

5 tips fesyen ketika bercuti buat muslimah, PENTING!

JariTrend 06/12/2017 0
Musim cuti kembali lagi, tibalah waktu untuk luangkan masa bersama keluarga tercinta! Selain dari perjalanan, sis juga perlu bawa pakaian yang sesuai mengikut tempat percutian untuk kemudahan dan juga keselesaan. Bagaimana caranya? Jom lihat 5 tips fesyen travelling ini!    #Tips1: Hijab Ringkas P...
Read More
Bagaimana fesyen ‘pleat’ membantu lonjakkan personaliti anda? Lihat sini!

Bagaimana fesyen ‘pleat’ membantu lonjakkan personaliti anda? Lihat sini!

JariTrend 29/11/2017 0
Masih ingatkah anda dengan ikon fesyen Marilyn Monroe dan aksi ‘pleat’ skirt terbangnya? Percaya atau tidak sehingga kini gaya dan skirt itu menjadi simbol pada dirinya. Malah sejak dari dulu lagi golongan diraja barat juga gemar akan fesyen berbentuk ‘pleat’ ini. Wahh, sungguh hebat penangan fesyen...
Read More
Fesyen Oh Tidak! yang Perlu Anda Elak Jika Tidak Mahu Kelihatan Tua Sebelum Usia

Fesyen Oh Tidak! yang Perlu Anda Elak Jika Tidak Mahu Kelihatan Tua Sebelum Usia

SofeaRose 12/10/2017 0
Perkataan ‘tua’ sememangnya taboo buat para wanita. Namun, tahukah anda item fesyen dan penggayaan yang ‘tidak kena’ juga boleh membuatkan anda kelihatan tua sebelum usia. Semak tips ini.   Elak Warna ‘Mak Ngah’ Tidak sesekali berani menyarung warna menjerit apatah lagi paduan rona blok pada usia...
Read More
Nyahkan Bau Tudung Kepuk dengan 5 Tips Ini!

Nyahkan Bau Tudung Kepuk dengan 5 Tips Ini!

SofeaRose 09/10/2017 0
Aktiviti seharian yang padat pastinya membuatkan anda tidak lari daripada situasi berpeluh. Buat wanita berhijab, peluh di kepala akan menghasilkan bau yang kurang enak sehingga membuatkan anda berasa kurang selesa berada di khalayak ramai.Jom SofeaRose tunjukkan tips untuk mengelakkan tudung berbau...
Read More
Need Help?