Be SofeaRose’s membership and get 20% off

With a minimum purchase of RM100 in a single receipt


FASHION TIPS

IMPIKAN KECANTIKAN SEPERTI PUTERI DUYUNG? MILIKINYA SEKARANG!

IMPIKAN KECANTIKAN SEPERTI PUTERI DUYUNG? MILIKINYA SEKARANG!

JariTrend 18/04/2018 0
Kecantikan dan keperibadian yang ditonjolkan oleh fiksyen Puteri Duyung sememangnya luar biasa dan sentiasa menjadi inspirasi kepada setiap wanita dari sejak kecil lagi. Siapalah yang tidak kenal dengan Puteri Duyung atau Mermaid bukan? Inspirasi dari keistimewaan ciri – ciri si Puteri Duyung, kini ...
Read More
BOSAN DENGAN GAYA YANG SAMA? ANDA PERLUKAN INI!

BOSAN DENGAN GAYA YANG SAMA? ANDA PERLUKAN INI!

JariTrend 04/04/2018 0
Hari-hari ke pejabat membuatkan kita memerlukan pakaian yang banyak supaya tidak nampak membosankan dan menarik bukan? Tapi bagi ekonomi semasa, membeli belah dengan kerap bukanlah satu penyelesaian yang bijak. Oleh itu, Sis perlu bijak untuk memilih pakaian yang versatile agar boleh digayakan denga...
Read More
5 ‘HOT-TIPS’ untuk tampil HEBAT & BERGAYA buat sis yang baru berhijab

5 ‘HOT-TIPS’ untuk tampil HEBAT & BERGAYA buat sis yang baru berhijab

JariTrend 21/03/2018 0
Sis masih baru dalam berhijab? Masih terasa diri kurang yakin dan tidak mahir lagi bergaya dengan tudung? Tiada masalah, JariTrend akan bantu Sis untuk tampil hebat & kelihatan Wow dengan mudah sahaja semestinya bersama koleksi SofeaRose.   #HOTTIPS1 – Pemilihan Fabrik Masalah utama bagi yang ba...
Read More
NAK TAHU BAGAIMANA CARA MUDAH PIKAT HATI SUAMI? SENANG JEE!

NAK TAHU BAGAIMANA CARA MUDAH PIKAT HATI SUAMI? SENANG JEE!

JariTrend 14/03/2018 0
Perkahwinan yang dibina atas rasa kasih dan sayang haruslah dipertahankan agar rumah tangga sentiasa bahagia dan aman. Sis masih ingat betapa manisnya pada awal usia perkahwinan dulu dengan sang Suami? Pasti Sis merindui saat-saat manis bersemut tu dan inginkan waktu sebegitu semula. Jadi, hari ini ...
Read More
8 RAHSIA HEBAT MENJADI SUPERWOMAN DENGAN MUDAH!

8 RAHSIA HEBAT MENJADI SUPERWOMAN DENGAN MUDAH!

JariTrend 08/03/2018 0
Wanita melambangkan bunga dan mutiara sebagai penyeri pandangan dunia, malah wanita sekarang makin hebat dari sudut pendidikan, kerjaya dan juga dunia sukan tanpa membelakangi tanggungjawab sebagai anak, isteri dan juga ibu. Bukan mudah untuk membahagikan masa dalam menguruskan keluarga dan juga ker...
Read More
SETIAP WARNA DICIPTA UNTUK MERUNGKAI PERSONALITI ANDA!

SETIAP WARNA DICIPTA UNTUK MERUNGKAI PERSONALITI ANDA!

JariTrend 28/02/2018 0
Percaya atau tidak, setiap warna mampu membentuk personaliti seseorang. Ini kerana setiap ton warna membawa maksud yang berlainan dengan keunikannya yang tersendiri. Tetapi tahukah anda terdapat beberapa jenis warna yang hebat dimana mampu memukau semua mata yang memandang? Kini dibongkarkan khas un...
Read More
4 RAHSIA HEBAT UNTUK SI PETITE!

4 RAHSIA HEBAT UNTUK SI PETITE!

JariTrend 21/02/2018 0
Untuk anda yang memiliki tubuh badan yang genit dan kecil, tips ini amat berguna bagi anda untuk memilih pakaian yang sesuai. Pasti Sis akan nampak lebih WOW dan meletup tau!   #Tips1 Memilih pakaian yang bercorak Sis yang bertubuh kecil perlu memilih pakaian yang bercorak bunga mahupun abstrak s...
Read More
RAHSIA TAMPIL MENAWAN DENGAN PENJIMATAN KINI TERBONGKAR!

RAHSIA TAMPIL MENAWAN DENGAN PENJIMATAN KINI TERBONGKAR!

JariTrend 14/02/2018 0
Bergaya tidak salah tetapi janganlah melampaui kemampuan dalam perbelanjaan. Berbelanjalah dengan bijak dimana itulah kunci pengguna yang bijak seperti mendapatkan penjualan harga hebat dengan kombo pakej dari SofeaRose.   Kombo pakaian ke pejabat   Sekali sekala tampil bergaya ke pejabat apa sal...
Read More
TIPS GAYA TUDUNG BAWAL YANG KLASIK TETAPI WOW!

TIPS GAYA TUDUNG BAWAL YANG KLASIK TETAPI WOW!

JariTrend 07/02/2018 0
Tudung bawal yang klasik amat ayu bila digayakan. Pendek kata potongan bawal tidak pernah lekang dari permintaan pasaran, pasti ada sahaja rekaan menarik yang dikeluarkan seperti Diona Wavy Square scarf koleksi terbaru dari SofeaRose ni. Cair betul dengan warna-warnanya!   Warna amat memainkan per...
Read More
Kenali gaya mewah yang memikat!

Kenali gaya mewah yang memikat!

JariTrend 30/01/2018 0
Acap kali bila ungkapan mewah dihujahkan, pasti ramai akan menganggap objek yang ditujukan itu adalah mahal dan hanya mampu dimiliki oleh golongan elite sahaja. Namun, tahukah anda kemewahan itu mampu dimiliki dengan pemilihan warna dan corak sahaja? Ikuti tricks dibawah!    Warna Hijab Tona warn...
Read More
Tiada seterika dan baju berkedut? Bukan masalah lagi!

Tiada seterika dan baju berkedut? Bukan masalah lagi!

JariTrend 24/01/2018 0
Perempuan dan sifat cerewet memang tidak dapat dipisahkan, terutama sekali perihal kedutan baju dan juga tudung. Kalau berkedut di baju, tak nampak Wow la dalam #ootd kan? Tapi, pernah bayangkan tak kalau saterika rosak atau bekalan elektrik terputus, macam mana nak gosok pakaian yang berkedut tu. U...
Read More
Takut jadi mangsa fesyen berhijab? Kenalilah bentuk wajah anda dahulu!

Takut jadi mangsa fesyen berhijab? Kenalilah bentuk wajah anda dahulu!

JariTrend 17/01/2018 0
Elakkan diri anda dari menjadi mangsa fesyen terutama sekali dari segi pemakaian hijab kerana itu adalah mahkota bagi setiap muslimah. Aspek pertama yang diutamakan adalah bentuk muka terlebih dahulu sama ada sesuai atau tidak dengan gaya pilihan anda. Ikuti langkah mudah dibawah!   #Jenis1 Waja...
Read More
Tampil segar dengan klasik renda

Tampil segar dengan klasik renda

JariTrend 09/01/2018 0
‘Tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas’, itulah perumpamaan yang tepat bagi semua peminat kain renda mahupun dikenali sebagai lace material. Sentuhan corak yang klasik tidak pernah sesekali gagal untuk memikat hati pengikut fesyen moden yang sering kali meggunakan renda dalam rekaan pakaian untu...
Read More
Cara ringkas untuk tampil mewah dan eksklusif

Cara ringkas untuk tampil mewah dan eksklusif

JariTrend 03/01/2018 0
Tidak semua kemewahan dimiliki dengan perbelanjaan yang tinggi dan diluar kemampuan terutamanya perihal penampilan diri sebagai seorang wanita. Pokok pangkalnya, Sis perlu bijak dalam berbelanja untuk sentiasa nampak elegan dan trendy. Ini adalah trick-nya!    #1 Padanan pakaian Percaya akan kons...
Read More
Kehebatan warna pastel yang mengagumkan!

Kehebatan warna pastel yang mengagumkan!

JariTrend 27/12/2017 0
Apa itu pastel? Pastel atau rona lembut kian digemari oleh kalangan pengikut fesyen zaman kini. Warna-warna lembut seperti Peach Puff, Beaver, Rosy Brown & Tuscany yang dihasilkan untuk rekaan terbaru SofeaRose iaitu Clara Matte Satin Silk amat sempurna dan mampu mencairkan mata yang melihat akan k...
Read More
Need Help?