FASHION TIPS

5 tips fesyen ketika bercuti buat muslimah, PENTING!

5 tips fesyen ketika bercuti buat muslimah, PENTING!

fiqa 06/12/2017 0
Musim cuti kembali lagi, tibalah waktu untuk luangkan masa bersama keluarga tercinta! Selain dari perjalanan, sis juga perlu bawa pakaian yang sesuai mengikut tempat percutian untuk kemudahan dan juga keselesaan. Bagaimana caranya? Jom lihat 5 tips fesyen travelling ini!    #Tips1: Hijab Ringkas P...
Read More
Bagaimana fesyen ‘pleat’ membantu lonjakkan personaliti anda? Lihat sini!

Bagaimana fesyen ‘pleat’ membantu lonjakkan personaliti anda? Lihat sini!

fiqa 29/11/2017 0
Masih ingatkah anda dengan ikon fesyen Marilyn Monroe dan aksi ‘pleat’ skirt terbangnya? Percaya atau tidak sehingga kini gaya dan skirt itu menjadi simbol pada dirinya. Malah sejak dari dulu lagi golongan diraja barat juga gemar akan fesyen berbentuk ‘pleat’ ini. Wahh, sungguh hebat penangan fesyen...
Read More
Fesyen Oh Tidak! yang Perlu Anda Elak Jika Tidak Mahu Kelihatan Tua Sebelum Usia

Fesyen Oh Tidak! yang Perlu Anda Elak Jika Tidak Mahu Kelihatan Tua Sebelum Usia

widuri 12/10/2017 0
Perkataan ‘tua’ sememangnya taboo buat para wanita. Namun, tahukah anda item fesyen dan penggayaan yang ‘tidak kena’ juga boleh membuatkan anda kelihatan tua sebelum usia. Semak tips ini.   Elak Warna ‘Mak Ngah’ Tidak sesekali berani menyarung warna menjerit apatah lagi paduan rona blok pada usia...
Read More
Nyahkan Bau Tudung Kepuk dengan 5 Tips Ini!

Nyahkan Bau Tudung Kepuk dengan 5 Tips Ini!

widuri 09/10/2017 0
Aktiviti seharian yang padat pastinya membuatkan anda tidak lari daripada situasi berpeluh. Buat wanita berhijab, peluh di kepala akan menghasilkan bau yang kurang enak sehingga membuatkan anda berasa kurang selesa berada di khalayak ramai.Jom SofeaRose tunjukkan tips untuk mengelakkan tudung berbau...
Read More
5 Tips Ini Bantu Anda Pilih Pakaian Sesuai Ikut Bentuk Badan

5 Tips Ini Bantu Anda Pilih Pakaian Sesuai Ikut Bentuk Badan

widuri 20/09/2017 0
  Bosan rasanya asyik mengenakan pakaian yang sama setiap hari. Denim semi cut dan top polos tetap menjadi pilihan anda untuk ke mana-mana. Teringin untuk membeli pakaian tetapi tidak confident dengan potongan baju yang dipilih. Usah begitu, jom SofeaRose bantu kesan tips membeli pakaian sesuai men...
Read More
Tip Memilih Warna Hijab Sesuai Tona Kulit

Tip Memilih Warna Hijab Sesuai Tona Kulit

widuri 15/09/2017 0
  Kadang kala teringin juga mengenakan tudung yang berwarna-warni agar matching dengan baju. Tapi, setiap kali anda cuba padankan di wajah depan cermin, terus rasa ‘shut down’. Geram rasanya masih tak dapat padankan warna yang sesuai dengan tona kulit. Jangan risau, SofeaRose ada tipsnya!   Kenal...
Read More
Alamak, Ketiak Basah! Nah, Amalkan Petua yang Sangat Mudah Ni.

Alamak, Ketiak Basah! Nah, Amalkan Petua yang Sangat Mudah Ni.

widuri 08/09/2017 0
Malunya lahai bila feeling-feeling bergambar bagai nak rak dengan member kat majlis kahwin kawan tapi kantoi ketiak anda nampak basah! Bertambah malu dan stress bila gambar tu pula yang naik di News feed. Perpeluhan adalah normal, tapi kalau sampai mengganggu keyakinan diri ah dikira tak bagus ya. ...
Read More
SOAL JAWAB CANTIK : BEDAK ASAS BUAT SI HITAM MANIS

SOAL JAWAB CANTIK : BEDAK ASAS BUAT SI HITAM MANIS

widuri 07/09/2017 0
  PILIHAN BEDAK ASAS BUAT SI HITAM MANIS Beadak asas atau foundation merupakan asas solekan utama yang penting di dalam solekan wajah. Jadi, pemilihan bedak asas haruslah sesuai dengan warna kulit. Untuk mendapatkan hasil efek yang segar bagi anda yang berkulit gelap, bedak asas haruslah berona de...
Read More
Pemilihan warna yang sesuai untuk tona kulit anda

Pemilihan warna yang sesuai untuk tona kulit anda

widuri 05/09/2017 0
Pemilihan warna yang semberono tanpa mengikut panduan perlu anda ambil peduli. Jika tidak, jangan terkejut jika anda kelihatan ‘lemas’ saat mengekana rona oren apricot ke majlis kahwin. Mengapa begitu? Sebenarnya, ada rules yang perlu anda patuhi dalam memilih rona yang sesuai dengan tona kulit.   ...
Read More
Ini 5 Tips Rahsia Tampil Kurus Hanya Dengan Cara Berpakaian

Ini 5 Tips Rahsia Tampil Kurus Hanya Dengan Cara Berpakaian

widuri 25/08/2017 0
“Kadang-kadang si A ni nampak berisi, kadang kurus. Eh sebenarnya dia ni kurus ke berisi?” Mesti anda selalu ‘tertipu’ macam ni kan? Hakikatnya, kawan si A hanya bijak memilih helaian untuk tampil langsing dan begitu juga sebaliknya! Sebenarnya, anda pun boleh sorokkan kekurangan tubuh anda dan ‘me...
Read More
5 Tips Buat Anda yang Kuat Berpeluh

5 Tips Buat Anda yang Kuat Berpeluh

widuri 23/08/2017 0
Berpeluh sememangnya menyihatkan, namun jika anda seorang yang sangat kuat berpeluh ia pasti menyukarkan anda untuk bergaya. Semak tips ini.   Pakai pakaian longgar Pilih potongan loose dan tidak menyeksakan untuk kulit anda. Flowy maxi dress pilihan terbaik untuk digayakan pada bila-bila masa da...
Read More
Pemakaian Abaya Dapat Menjadikan Anda Nampak Kurus. Bagaimana Caranya?

Pemakaian Abaya Dapat Menjadikan Anda Nampak Kurus. Bagaimana Caranya?

widuri 18/08/2017 0
Fesyen dari Timur Tengah ini semakin mendapat tempat di hati para hijabis. Gabungan potongan tradisional dan moden, jubah dan kardigan semakin menjadi kegilaan. Sesuai untuk kemana majlis, Abaya sebenarnya mempunyai ‘magis’ dalam memberikan ilusi langsing buat anda. Semak ini!   Pilih Abaya Bertal...
Read More
NEW RELEASE! RAYA HAJI ABAYA COLLECTION

NEW RELEASE! RAYA HAJI ABAYA COLLECTION

widuri 17/08/2017 0
  Cipta gaya minimalis dalam mood ekslusif dengan Sofearose RAYA HAJI ABAYA Collection . Keselesaan #SRLOVERS sentiasa menjadi keutamaan kami. Sebab itu kami memilih  fabrik jenis qualiti chiffon dan satin SEJUK, TAK JARANG selain memberikan gaya mewah kepada si pemakai . Potongan A-line memb...
Read More
ALYSSA 2.0 NEW HOT ITEM!

ALYSSA 2.0 NEW HOT ITEM!

widuri 10/08/2017 0
ALYSSA 2.0 NEW HOT ITEM! Wow! Belum sempat dipromote, 24 color cun Alyssa 2.0 dah kena restock! Kalini Alyssa buat come back dengan ALYSSA 2.0 tapi kalini lebih mewah dengan CRYSTAL EMBELLISHMENT! . Kami masih mengekalkan material High Quality Chiffon untuk pastikan keselesaan sister nak melaram ke...
Read More
10 SOAL JAWAB FESYEN

10 SOAL JAWAB FESYEN

widuri 09/08/2017 0
Apa trend hijab sekarang yang sesuai dengan gaya wanita berkerjaya seperti saya?  Jawapan : Ledakan fashion shawl yang pelbagai muncul masa kini menjadi petanda kaum wanita yang sibuk bekerja dan sentiasa kurang masa untuk berdandan juga harus tampil trendy . Pelbagai jenis fabrik dan corak ada ...
Read More
Contact us at FB Messenger